8 măşti naturale pentru tenul tău

8 măşti naturale pentru tenul tău

Astăzi vă propunem câteva idei de măşti naturale pentru ten, pe care le puteţi pregăti acasă.

Mască regenerantă cu mere
Amestecaţi la mixer un măr, o linguriţă de miere şi un gălbenuş de ou, până când obţineţi un amestec omogen; aplicaţi masca pe faţă şi lăsaţi-o să acţioneze 12 minute; îndepărtaţi-o cu apă călduţă, masând faţă.

Mască cu ulei de avocado, pentru o piele fină
Amestecaţi un gălbenuş de ou cu o linguriţă de ulei de avocado şi 3 picături de ulei esenţial de lavandă.
Aplicaţi amestecul pe faţă curată; bateţi apoi albusul cu câteva picături de lămâie şi, cu un penson, aplicaţi-l deasupra primului strat. Lăsaţi masca să acţioneze 15 minute şi apoi îndepărtaţi-o cu apă călduţă. Această mască are o acţiune eficienţa de relaxare a trăsăturilor.

Mască hidratantă cu migdale şi castan de India
Lăsaţi la macerat câteva ore 30 g de migdale cojite şi mărunţite şi 30 g de seminţe măcinate de castan-de-India în apă călduţă; amestecaţi soluţia obţinută și adăugați 10 g de pulbere de candelula şi 2 linguriţe de ulei de migdale dulci; aplicaţi pe faţă şi acoperiţi cu o pelicula transparenţă. Lăsaţi produsul să acţioneze 10 minute, apoi îndepărtaţi-l cu apă călduţă.

Mască emolientă cu castraveţi
Tăiaţi un castravete în felii subţiri şi aplicaţi-le pe faţă, lăsându-le să acţioneze 10 minute.
Castravetele are proprietăţi emoliente şi de împrospătare a pielii, fiind indicat în special pentru pielea uscată.

Mască antirid cu fructe şi legume
Amestecaţi cu mixerul cantităţi egale de avocado, pepene galben, salată verde şi căpşuni; adăugaţi câteva picături de oţet de mere sau de suc de lămâie, pentru a menţine aciditatea pielii. Amestecul aplicat direct pe piele are efect de întinerire; dacă la el adăugaţi un gălbenuş de ou, veţi obţine o masca antirid. Lăsaţi ambele preparate să acţioneze 10-12 minute, apoi îndepărtaţi-le cu apă călduţă.

Mască cu argilă pentru pielea acneică şi grasă
Puneţi într-un vas de sticlă sau de ceramică două linguri de argilă verde afânată şi o picătură din fiecare dintre următoarele uleiuri esenţiale: salvie, lavandă, rozmarin. Adăugaţi o cantitate suficientă de suc de lămâie, pentru a obţine un produs cremos.

8 măşti naturale pentru tenul tăuAplicaţi amestecul pe faţă şi indeparati-l după 10 minute cu apă călduţă; spălaţi apoi pielea cu apă de argilă, preparată astfel: puneţi 50 g de argilă verde afânată într-un recipient de sticlă sau de porţelan şi adăugaţi 200 ml de apă distilată.

Lăsaţi argilă să se depună pe fundul recipientului; nu agitaţi apă cel puţin 48 de ore. Apoi treceţi-o în alt vas, având grijă să nu antrenaţi sedimentele de pe fundul vasului.

Completaţi tratamentul prin aplicarea unei infuzii de muşeţel, pe care o veţi lasă să acţioneze 5 minute. Aplicaţi acest preparat la fiecare două zile, timp de zece zile.

Mască cu argilă pentru pielea normală
Puneţi într-un vas de sticlă sau de ceramică două linguri de argilă verde, o jumătate de lingură de ulei de măsline şi cantităţi egale de suc de morcov şi de castravete, până când obţineţi un produs cremos.
Aplicaţi amestecul pe faţă şi lăsaţi-l să acţioneze 10 minute; înlăturaţi masca cu apă călduţă. Acest tratament redă vitalitatea pielii.

Mască antirid cu argilă
Puneţi într-un vas de sticlă sau de ceramică două linguri de argilă verde afânată şi adăugaţi un decoct de equisetum până când preparatul capătă o consistentă cremoasă. Puneţi crema astfel obţinută între două bucăţi de tifon şi aplicaţi-o în zonele cu riduri; lăsaţi-o să acţioneze 10 minute, apoi îndepărtaţi-o. Acest preparat este foarte util şi pentru combaterea vergeturilor. Ridurile fine şi vergeturile mici dispar după câteva aplicări.

Rămâneți frumoase!

Află mai multe despre îngrijirea tenului:

Răsfăţ pentru ten cu iaurt şi miere

Răsfăţ cu cafea pentru tenul tău

Patru reguli de “aur” pentru un ten de porţelan

Uleiul măceşe – secretul unui ten mereu tânăr

Mierea şi laptele – secretul unui ten frumos

Recomanda prietenilor tai, acest articol!

Ghidul Frumuseții Feminine

Sărbătoreşti în fiecare zi că eşti femeie?

Eu, Frumuseţe Feminină, îmi doresc să fiu prietena ta şi să înfruntăm împreună provocările de zi cu zi, cu ajutorul ghidului de frumuseţe.

Descarcă gratuit Ghidul de Frumuseţe pentru minte, trup şi suflet