8 masti naturale pentru tenul tau

8 masti naturale pentru tenul tau

Masca regen­er­anta cu mere
Ameste­cati la mixer un mar, o lin­gu­rita de miere si un gal­be­nus de ou, pana cand obtineti un amestec omogen; apli­cati masca pe fata si lasati-​o sa actioneze 12 minute; indepartati-​o cu apa cal­duta, masand fata.

Masca cu ulei de avo­cado, pen­tru o piele fina
Ameste­cati un gal­be­nus de ou cu o lin­gu­rita de ulei de avo­cado si 3 pica­turi de ulei esen­tial de lavanda.
Apli­cati amestecul pe fata curata; bateti apoi albusul cu cat­eva pica­turi de lamaie si, cu un pen­son, aplicati-​l dea­supra primu­lui strat.
Lasati masca sa actioneze 15 minute si apoi indepartati-​o cu apa cal­duta.
Aceasta masca are o efi­cienta actiune de relaxare a trasaturilor.

Masca hidratanta cu migdale si castan-​de-​India 
Lasati la mac­erat cat­eva ore 30 g de migdale cojite si marun­tite si 30 g de sem­i­nte maci­nate de castan-​de-​India in apa cal­duta; ameste­cati solu­tia obt­in­uta si adau­gati 10 g de pul­bere de can­delula si 2 lin­gu­rite de ulei de migdale dulci; apli­cati pe fata si acoper­iti cu o pelic­ula trans­parenta.
Lasati pro­dusul sa actioneze 10 minute, apoi indepartati-​l cu apa calduta.

Masca emolienta cu cas­traveti 
Taiati un cas­travete in felii sub­tiri si aplicati-​le pe fata, lasandu-​le sa actioneze 10 minute.
Cas­travetele are pro­pri­etati emoliente si de improspatare a pielii, fiind indi­cat in spe­cial pen­tru pielea uscata.

Masca antirid cu fructe si legume 
Ameste­cati cu mixerul can­ti­tati egale de avo­cado, pepene gal­ben, salata verde si cap­suni; adau­gati cat­eva pica­turi de otet de mere sau de suc de lamaie, pen­tru a men­tine acid­i­tatea pielii. Amestecul apli­cat direct pe piele are efect de intiner­ire; daca la el adau­gati un gal­be­nus de ou, veti obtine o masca antirid. Lasati ambele preparate sa actioneze 10 – 12 minute, apoi indepartati-​le cu apa calduta.

Masca cu argila pen­tru pielea acne­ica si grasa 
Puneti intr-​un vas de sti­cla sau de ceram­ica doua lin­guri de argila verde afanata si o picatura din fiecare din­tre urma­toarele uleiuri esen­tiale: salvie, lavanda, roz­marin. Adau­gati o can­ti­tate sufi­cienta de suc de lamaie, pen­tru a obtine un pro­dus cre­mos.
Apli­cati amestecul pe fata si indeparati-​l dupa 10 minute cu apa cal­duta; spalati apoi pielea cu apa de argila, preparata ast­fel: puneti 50 g de argila verde afanata intr-​un recip­i­ent de sti­cla sau de porte­lan si adau­gati 200 ml de apa dis­ti­lata; lasati argila sa se depuna pe fun­dul recip­i­en­tu­lui; nu agi­tati apa cel putin 48 de ore. apoi treceti-​o in alt vas, avand grija sa nu antre­nati sed­i­mentele de pe fun­dul vasu­lui.
Com­ple­tati trata­men­tul prin apli­carea unei infuzii de muse­tel, pe care o veti lasa sa actioneze 5 minute.
Apli­cati acest preparat la fiecare doua zile, timp de zece zile.

Masca cu argila pen­tru pielea nor­mala
Puneti intr-​un vas de sti­cla sau de ceram­ica doua lin­guri de argila verde, o jumatate de lin­gura de ulei de masline si can­ti­tati egale de suc de mor­cov si de cas­travete, pana cand obtineti un pro­dus cre­mos.
Apli­cati amestecul pe fata si lasati-​l sa actioneze 10 minute; inlat­u­rati masca cu apa cal­duta. Acest trata­ment reda vital­i­tatea pielii.

Masca antirid cu argila 
Puneti intr-​un vas de sti­cla sau de ceram­ica doua lin­guri de argila verde afanata si adau­gati un decoct de equi­se­tum pana cand preparatul cap­ata o con­sis­tenta cre­moasa. Puneti crema ast­fel obt­in­uta intre doua bucati de tifon si aplicati-​o in zonele cu riduri; lasati-​o sa actioneze 10 minute, apoi indepartati-​o.
Acest preparat este foarte util si pen­tru com­bat­erea ver­ge­turilor. 
Ridurile fine si ver­ge­turile mici dis­par dupa cat­eva aplicari.

Masca regeneranta cu mere
Amestecati la mixer un mar, o lingurita de miere si un galbenus de ou, pana cand obtineti un amestec omogen; aplicati masca pe fata si lasati-o sa actioneze 12 minute; indepartati-o cu apa calduta, masand fata.

Masca cu ulei de avocado, pentru o piele fina
Amestecati un galbenus de ou cu o lingurita de ulei de avocado si 3 picaturi de ulei esential de lavanda.
Aplicati amestecul pe fata curata; bateti apoi albusul cu cateva picaturi de lamaie si, cu un penson, aplicati-l deasupra primului strat.
Lasati masca sa actioneze 15 minute si apoi indepartati-o cu apa calduta.
Aceasta masca are o eficienta actiune de relaxare a trasaturilor.

Masca hidratanta cu migdale si castan-de-India 
Lasati la macerat cateva ore 30 g de migdale cojite si maruntite si 30 g de seminte macinate de castan-de-India in apa calduta; amestecati solutia obtinuta si adaugati 10 g de pulbere de candelula si 2 lingurite de ulei de migdale dulci; aplicati pe fata si acoperiti cu o pelicula transparenta.
Lasati produsul sa actioneze 10 minute, apoi indepartati-l cu apa calduta.

Masca emolienta cu castraveti 
Taiati un castravete in felii subtiri si aplicati-le pe fata, lasandu-le sa actioneze 10 minute.
Castravetele are proprietati emoliente si de improspatare a pielii, fiind indicat in special pentru pielea uscata.

Masca antirid cu fructe si legume 
Amestecati cu mixerul cantitati egale de avocado, pepene galben, salata verde si capsuni; adaugati cateva picaturi de otet de mere sau de suc de lamaie, pentru a mentine aciditatea pielii. Amestecul aplicat direct pe piele are efect de intinerire; daca la el adaugati un galbenus de ou, veti obtine o masca antirid. Lasati ambele preparate sa actioneze 10-12 minute, apoi indepartati-le cu apa calduta.

Masca cu argila pentru pielea acneica si grasa 
Puneti intr-un vas de sticla sau de ceramica doua linguri de argila verde afanata si o picatura din fiecare dintre urmatoarele uleiuri esentiale: salvie, lavanda, rozmarin. Adaugati o cantitate suficienta de suc de lamaie, pentru a obtine un produs cremos.
Aplicati amestecul pe fata si indeparati-l dupa 10 minute cu apa calduta; spalati apoi pielea cu apa de argila, preparata astfel: puneti 50 g de argila verde afanata intr-un recipient de sticla sau de portelan si adaugati 200 ml de apa distilata; lasati argila sa se depuna pe fundul recipientului; nu agitati apa cel putin 48 de ore. apoi treceti-o in alt vas, avand grija sa nu antrenati sedimentele de pe fundul vasului.
Completati tratamentul prin aplicarea unei infuzii de musetel, pe care o veti lasa sa actioneze 5 minute.
Aplicati acest preparat la fiecare doua zile, timp de zece zile.

Masca cu argila pentru pielea normala
Puneti intr-un vas de sticla sau de ceramica doua linguri de argila verde, o jumatate de lingura de ulei de masline si cantitati egale de suc de morcov si de castravete, pana cand obtineti un produs cremos.
Aplicati amestecul pe fata si lasati-l sa actioneze 10 minute; inlaturati masca cu apa calduta. Acest tratament reda vitalitatea pielii.

Masca antirid cu argila 
Puneti intr-un vas de sticla sau de ceramica doua linguri de argila verde afanata si adaugati un decoct de equisetum pana cand preparatul capata o consistenta cremoasa. Puneti crema astfel obtinuta intre doua bucati de tifon si aplicati-o in zonele cu riduri; lasati-o sa actioneze 10 minute, apoi indepartati-o.
Acest preparat este foarte util si pentru combaterea vergeturilor. 
Ridurile fine si vergeturile mici dispar dupa cateva aplicari.

Nu faci parte din comunitatea noastra? Afla de aici de ce iti sugeram sa te abonezi.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>