Cum să înlăturăm corect cuticulele

cuticule

Recapitulând din seria de articole – cuticulele au rolul de a proteja baza unghiei de infecţii acţionând că şi instrument protector.

Din această cauză se înţelege că tăierea lor este absolut interzisă. Scopul nostru este de a ne îngriji de estetică manichiurii fără a neutraliza această funcţie de protecţie a cuticulelor.

Cuticulele se observă mai mult la unele persoane şi mai puţin la altele în funcţie de tipul de piele – uscat sau mai puţin uscat. Cea mai benefică şi mai eficientă soluţie de a nu se observă cuticulele este de a ne păstra mâinile mereu bine hidratate. Cum facem asta? Utilizând cremă de mâini, uleiul pentru cuticule şi protejându-ne mâinile de agentii externi gen apa foarte caldă și detergenți.

Al doilea cel mai important lucru este ca îndepărtarea cuticulelor să se facă parţial. Ce înseamnă acest lucru? Înseamnă că intenţia noastră trebuie să fie de a îndepărta acele părţi ale cuticulelor care s-au rupt şi ies în afară, acel exces de piele.

Cele pe care dacă ai încerca ai putea să ţi-l prinzi cu pensetă sau roade cu dinți, dar nici una din aceste variante nu este cea corectă. Corect este să folosim intrumentele necesare şi modul cel mai puţin invaziv astfel încât să ne putem înfrumuseţa aspectul unghiilor fără a altera sănătatea lor.

Îndepărtarea cuticulelor se poate face în două moduri:

1. Utilizând soluţia specială de îndepărtare a cuticulelor. Această soluţie înmoaie şi exfoliază cuticulele făcându-le uşor de îndepărtat fie cu beţişorul din lemn de portocal fie pur şi simplu cu un prosop mai aspru.

Ceea ce este important de ştiut este că aceste soluţii sunt chimice şi trebuie respectat timpul de aplicare de pe prospect. Dacă acolo scrie 2 sau 3 minute nu lăsaţi mai mult soluţia să acţioneze şi spălaţi-vă bine mâinile după.

2. Fie nu se face, în ajutor venindu-ne uleiul pentru cuticule. Vom observă că făcând o combinaţie între aplicarea zilnică a uleiului pentru cuticule şi împingerea lor cu beţişorul spre interior de 2 ori/săptămână se vă crea acelaşi efect al unei unghii fără cuticule.

Eu personal, alături de hidratare şi împingerea cu beţişorul de portocală folosesc propria mea soluţie. Soluţia mea e creată din: pesmet (funcţionează şi cu mălaiul) şi puţină miere pe care o frec pe unghiile în prealabil înmuiate în apă, hidratate cu uleiul de cuticule (cel de măsline funcţionează la fel de bine) şi împinse uşor cu beţişorul.

Există într-adevăr şi situaţii în care eliminarea cuticulelor trebuie făcută şi prin tăiere. Atenţie, nu vorbesc despre metodă clasică a tăierii cuticulelor cu forfecuţa din dotare, ci despre tăierea porţiunilor care ies mult în afară (deci o tăiere parţială) cu ajutorul clestelui pentru cuticule care le rupe fără a intră adânc sub ele.

Pentru că acest proces trebuie făcut bine şi pentru că eu nu am un astfel de cleşte, am căutat pentru voi un tutorial pe internet şi am găsit unul care este după părerea mea bine făcut:

Sfatul zilei:

1. Pentru cele care folosesc soluţia pentru îndepărtare a cuticulelor, folosiţi următorii paşi:

a. aplicaţi soluţia cu un beţişor de bumbac

b. folosiţi beţişorul de portocal pentru a le împinge înapoi

c. rotiţi beţişorul în cerculeţe mici la baza unghiei astfel încât să îndepărtaţi cuticulele care atârnă în afară (puteţi repetă acest pas dacă este nevoie.)

2. Nu împingeţi niciodată cuticulele înapoi fără a le hidrata şi înmuia în prealabil.

3. Nu folosiţi produse pe baza de formaldehidă sau acetonă, evitând astfel uscarea excesivă şi fără rost a acestora.

Exerciţiul zilei:

1. Vă invit să folosiţi pentru 2 săptămâni soluţia mea naturală de îndepărtare a cuticulelor şi să îmi spuneţi ce rezultate aţi avut.

2. Ştiaţi că râsul creşte nivelul endorfinelor din corp? Endorfinele supranumite şi hormonii fericirii sunt cele responsabile de senzaţia de bine, senzaţia de a fi îndrăgostit şi senzaţia de euforie. Le putem activă în corpul nostru mâncând câteva bucăţele de ciocolată, însă nu este foarte recomandabil pentru dietă şi în plus efectul se dispersează repede.

Cea mai bună soluţie rămâne să râdem timp de 10 minute voluntar. Da aţi citit bine – în exerciţiul de azi vă propun c până săptămâna viitoare să va faceţi timp 10 minute pe zi pentru a rade.

Fie că va gândiţi la ceva amuzant, fie că va uitaţi la ceva funny pe youtube exerciţiul este să râdeti constant în tot acest timp.O puteţi face fără nici un fel de stimulant, la început va părea forţat şi absurd dar după vreo 2-3 minute o să vină totul foarte natural :)

Garantez o săptămâna extraordinară!

O zi plină de surprize plăcute vă urez,

Cu drag, Cristina

Recomanda prietenilor tai, acest articol!

Ghidul Frumuseții Feminine

Sărbătoreşti în fiecare zi că eşti femeie?

Eu, Frumuseţe Feminină, îmi doresc să fiu prietena ta şi să înfruntăm împreună provocările de zi cu zi, cu ajutorul ghidului de frumuseţe.

Descarcă gratuit Ghidul de Frumuseţe pentru minte, trup şi suflet

3 thoughts on “Cum să înlăturăm corect cuticulele”

  1. Vivi spune:

    Buna ziua, a aparut in saloane o solutie de indepartat cuticulele cu ulei de portocala. Este fabricata in Filipine. Doresc sa o achizitionez dar nu o gasesc. Multumesc!

  2. Catalina spune:

    Cel mai bine e sa folosim calea naturala de indepartare a cuticulelor, insa din graba si pentru a termina treaba mai repede, cele mai multe dintre noi, le taiem.

  3. Cryss spune:

    Buna!! de cateva saptamani mi se exfoliaza cuticulele si nus tiu ce sa fac ca nu imi plac ……un ajutor …va rog si sunt ca niste pielite …..Va roggg!!

Intră în discuție