Untul de shea – beneficii pentru păr

Untul de shea - beneficii pentru păr

Untul de shea este unul din produsele ce oferă beneficii imense părului tău. Dacă nu eşti sigură să-l foloseşti, atunci citeşte în continuare detalii importante despre utilizarea acestuia.

Originea untului de shea

Cunoscut şi după denumirea de unt de karite, acesta are o consistentă grasă, fiind extras din nucile arborelui de Karite. Acest copac creşte în partea de vest şi centru a Africii, în condiţii de sălbăticie ajungând la maturitate la vârstă de 50 ani, trăind până la 300 ani.

Consistentă, culoare, miros. Untul de Shea pur poate să fie diferit în funcţie de metodele de extracţie folosite.

Brut sau nerafinat – acest unt de Shea este extras numai cu ajutorul apei. Culoarea variază în funcţie de nucile utilizate, de la crem sau alb-gri spre gălbui. Acesta este formă originală de unt de Shea, având o aromă de nuci; Rafinat – este mult mai puternic procesat.

Acesta poate fi filtrat şi dezodorizat. Încă are componente naturale dar o parte din culoarea naturală şi din arome au fost eliminate.
Extrem de rafinat sau prelucrat – în acest caz se folosesc diferiţi solvenţi iar culoarea untului va fi albă.

Condiţii de păstrare ale untului de shea. Untul de Shea se topeşte la temperatura corpului, astfel dacă ţineţi în palmă puţin unt acesta şi masaţi acesta intră în piele. Păstrat într-un loc răcoros untul îşi va menţine proprietăţile sale un timp îndelungat.

Proprietăţi vindecătoare

Untul de shea vindecă arsurile, calmează rănile, reface cicatricile, estompează vergerturile şi ajută la vindecarea afecţiunilor pielii cum ar fi dermatită, psoriazis sau mătreaţă. De asemenea ajută la diminuarea ridurilor hidratând pielea, regenerând celulele şi crescând circulaţia. Că şi crema hidratantă, untul de shea este bogat în acizi graşi oferindu-i tenului elasticitate un timp îndelungat.

Beneficii asupra părului

Untul de shea - beneficii pentru părUntul de shea asigură hidratare părului uscat şi deteriorat, de la rădăcina până la vârfuri oferindu-i strălucire. Bogat în vitamina A şi E, untul calmează uscarea, repară şi împiedică despicarea firului de păr;
Este absorbit rapid de către scalp şi nu lasă urme de grăsime nefavorizand apariţia mătreţii;
Protejează părul în condiţii de vânt, umiditate şi temperaturi înalte;

Consistentă umedă a untului de shea oferă protecţie împotriva radiaţiilor ultraviolete şi expunerii la soare;
Dacă părul este supus tratamentelor chimice, folosirea plăcii de păr sau a uscătoarelor în mod frecvent atunci untul de shea poate restabili vitalitatea acestuia.

Mască pentru păr

Căutaţi unt de shea 100% natural şi încălziţi-l pe baie de aburi. Lăsaţi să se răcească puţin şi apoi aplicaţi pe scalp, masând uşor. Lăsaţi să acţioneze timp de 30 minute iar apoi spălaţi părul în mod normal. Aplicaţi acesta mască o dată pe săptâmână timp de o lună şi rezultatele nu vor înceta să apară.

Vă încurajez să lăsaţi un comentariu mai jos în care să ne spuneţi dacă aţi folosit şi altfel de măşti din unt de shea şi ce rezultate au avut?
Cu drag,

Laura

Pentru a vă întreține părul frumos și sănatos, găsiți aici mai multe detalii:

Încearcă masca cu bere pentru un păr puternic

Lămâia remediul ideal pentru păr gras

Lasă-ţi părul să crească!

Decolorează-ţi părul folosind ingrediente naturale

Trucuri pentru un păr frumos şi sănătos!

Mască pentru păr uscat cu miere

Îngrijirea părului înainte de culcare

Cum să  îngrijeşti părul cu tendinţă de îngrăşare

Recomanda prietenilor tai, acest articol!

Ghidul Frumuseții Feminine

Sărbătoreşti în fiecare zi că eşti femeie?

Eu, Frumuseţe Feminină, îmi doresc să fiu prietena ta şi să înfruntăm împreună provocările de zi cu zi, cu ajutorul ghidului de frumuseţe.

Descarcă gratuit Ghidul de Frumuseţe pentru minte, trup şi suflet

Intră în discuție