Untul de shea – beneficii pentru par

Untul de shea – beneficii pentru par

Untul de shea - beneficii pentru par

Untul de shea este unul din pro­dusele ce ofera ben­eficii imense parul tau. Daca nu esti sigura sa-​l folos­esti, atunci citeste in con­tin­uare detalii impor­tante despre uti­lizarea acestuia.

Orig­inea untu­lui de shea

Cunos­cut si dupa den­u­mirea de unt de karite, acesta are o con­sis­tenta grasa extras din nucile arbore­lui de Karite. Acest copac creste in partea de vest si cen­tru a Africii, in con­di­tii de sal­bati­cie ajun­gand la matu­ri­tate la varsta de 50 ani, traind pana la 300 ani.

Con­sis­tenta, culoare, miros

tipuri-unt-de-shea

Untul de Shea pur poate sa fie diferit in func­tie de metodele de extrac­tie folosite.

 • Brut sau ner­a­fi­nat – acest unt de Shea este extras numai cu aju­torul apei. Culoarea vari­aza in func­tie de nucile uti­lizate, de la crem sau alb-​gri spre gal­bui. Acesta este forma orig­i­nala de unt de Shea, avand o aroma de nuci;
 • Rafi­nat – este mult mai put­er­nic proce­sat. Acesta poate fi fil­trat si dezodor­izat. Inca are com­po­nente nat­u­rale dar o parte din culoarea nat­u­rala si din arome au fost eliminate.
 • Extrem de rafi­nat sau pre­lu­crat – in acest caz se folos­esc difer­iti sol­venti iar culoarea untu­lui va fi alba.

Con­di­tii de pas­trare ale untu­lui de shea

Untul de Shea se topeste la tem­per­atura cor­pu­lui, ast­fel daca tineti in palma putin unt acesta si masati acesta intra in piele. Pas­trat intr-​un loc racoros untul isi va men­tine pro­pri­etatile sale un timp indelungat.

Pro­pri­etati vindecatoare

Untul de shea vin­deca arsurile, calmeaza ranile, reface cica­tri­cile, estom­peaza verg­er­turile si ajuta la vin­de­carea afec­tiu­nilor pielii cum ar fi der­matita, pso­ri­azis sau matreata. De aseme­nea ajuta la dimin­uarea ridurilor hidratand pielea, regenerand celulele si cres­cand cir­cu­la­tia. Ca si crema hidratanta, untul de shea este bogat in acizi grasi oferindu-​i tenu­lui elas­tic­i­tate un timp indelungat.

Ben­eficii asupra parului

 • Untul de shea asigura hidratare paru­lui uscat si dete­ri­o­rat, de la radacina pana la var­furi oferindu-​i stralu­cire. Bogat in vit­a­m­ina A si E, untul calmeaza uscarea, repara si impied­ica despi­carea fir­u­lui de par;
 • Este absorbit rapid de catre scalp si nu lasa urme de grasime nefa­vorizand apari­tia matretii;
 • Pro­te­jeaza parul in con­di­tii de vant, umid­i­tate si tem­per­a­turi inalte;
 • Con­sis­tenta umeda a untu­lui de shea ofera pro­tec­tie impotriva radi­ati­ilor ultra­vi­o­lete si expunerii la soare;
 • Daca parul este supus trata­mentelor chim­ice, folosirea placii de par sau a usca­toarelor in mod frecvent atunci untul de shea poate resta­bili vital­i­tatea acestuia.

Masca pen­tru par

Cau­tati unt de shea 100% nat­ural si incalziti-​l pe baie de aburi. Lasati sa se raceasca putin si apoi apli­cati pe scalp, masand usor. Lasati sa actioneze timp de 30 minute iar apoi spalati parul in mod nor­mal. Apli­cati acesta masca o data pe sap­ta­mana timp de o luna si rezul­tatele nu vor inc­eta sa apara.

Va incu­ra­jez sa lasati un comen­tariu mai jos in care sa né spuneti daca ati folosit si alt­fel de masti din unt de shea si ce rezul­tate au avut?

sursa foto: jollyafrica.com

Cu drag,

Laura.

Untul de shea este unul din produsele ce ofera beneficii imense parul tau. Daca nu esti sigura sa-l folosesti, atunci citeste in continuare detalii importante despre utilizarea acestuia.

Originea untului de shea

Cunoscut si dupa denumirea de unt de karite, acesta are o consistenta grasa extras din nucile arborelui de Karite. Acest copac creste in partea de vest si centru a Africii, in conditii de salbaticie ajungand la maturitate la varsta de 50 ani,  traind pana la 300 ani.

Consistenta, culoare, miros

tipuri-unt-de-shea

Untul de Shea pur poate sa fie diferit in functie de metodele de extractie folosite.

 • Brut sau nerafinat – acest unt de Shea este extras numai cu ajutorul apei. Culoarea variaza in functie de nucile utilizate, de la crem sau alb-gri spre galbui. Acesta este forma originala de unt de Shea, avand o aroma de nuci;
 • Rafinat – este mult mai puternic procesat. Acesta poate fi filtrat si dezodorizat. Inca are componente naturale dar o parte din culoarea naturala si din arome au fost eliminate.
 • Extrem de rafinat sau prelucrat – in acest caz se folosesc diferiti solventi iar culoarea untului va fi alba.

Conditii de pastrare ale untului de shea

Untul de Shea se topeste la temperatura corpului, astfel daca tineti in palma putin unt acesta si masati acesta intra in piele. Pastrat intr-un loc racoros untul isi va mentine proprietatile sale un timp indelungat.

Proprietati vindecatoare

Untul de shea vindeca arsurile, calmeaza ranile, reface cicatricile, estompeaza vergerturile si ajuta la vindecarea afectiunilor pielii cum ar fi dermatita, psoriazis sau matreata. De asemenea ajuta la diminuarea ridurilor hidratand pielea, regenerand celulele si crescand circulatia. Ca si crema hidratanta, untul de shea este bogat in acizi grasi oferindu-i tenului elasticitate un timp indelungat.

Beneficii asupra parului

 • Untul de shea asigura hidratare parului uscat si  deteriorat, de la radacina pana la varfuri oferindu-i stralucire. Bogat in vitamina A si E, untul calmeaza uscarea, repara si impiedica despicarea firului de par;
 • Este absorbit rapid de catre scalp si nu lasa urme de grasime nefavorizand aparitia matretii;
 • Protejeaza parul in conditii de vant, umiditate si temperaturi inalte;
 • Consistenta umeda a untului de shea ofera protectie impotriva radiatiilor ultraviolete si expunerii la soare;
 • Daca parul este supus tratamentelor chimice, folosirea placii de par sau a uscatoarelor in mod frecvent atunci untul de shea poate restabili vitalitatea acestuia.

Masca pentru par

Cautati unt de shea 100% natural si incalziti-l pe baie de aburi. Lasati sa se raceasca putin si apoi aplicati pe scalp, masand usor. Lasati sa actioneze timp de 30 minute iar apoi spalati parul in mod normal. Aplicati acesta masca o data pe saptamana timp de o luna si rezultatele nu vor inceta sa apara.

Va incurajez sa lasati un comentariu mai jos in care sa ne spuneti daca ati folosit si altfel de masti din unt de shea si ce rezultate au avut?

sursa foto: jollyafrica.com

Cu drag,

Laura.

Nu faci parte din comunitatea noastra? Afla de aici de ce iti sugeram sa te abonezi.

Am scris un PDF in care iti ofer solutii concrete pentru a da viata parului tau. Il poti descarca gratuit de aici.
Ma incanta lucrurile simple. Sunt visatoare si romantica, plina de speranta si nerabdatoare. Imi place sa pun suflet in ceea ce creez si de aceea ma dedic cu totul. Descopar frumusetea in toata splendoare ei si ma bucur sa impartasesc caile pentru a o cunoaste.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>